Hoe groot is mijn prosumententarief?

Sinds 2015 betalen zonnepaneleneigenaars met een terugdraaiende teller een bijdrage in de vorm van het prosumententarief. Dit is een vergoeding voor het niet-gemeten gedeelte van het gebruik van het distributienet.

Futech ontwikkelde een tool waarmee u het prosumententarief voor uw zonnepaneleninstallatie kan berekenen. Door simpelweg de postcode van de gemeente/stad waar uw woning gelegen is in te geven berekent de tool de bijdrage die u jaarlijks als eigenaar van zonnepanelen dient te leveren via het prosumententarief. Vergeet deze waarde niet te vermenigvuldigen met het AC-vermogen (in kVA) van uw omvormer.

Voor zonnepaneleneigenaars die na plaatsing van de digitale energiemeter opteren voor de nieuwe tariefstructuur voor zonnepanelen, vervalt het prosumententarief net als het voordeel van de terugdraaiende teller.

Hoogspanningleidingen

tool netbeheerder

Vul uw postcode in en bereken uw prosumententarief


Nog 15 jaar genieten van voordeel terugdraaiende teller? Vraag snel uw offerte aan!

Vanaf 1 januari 2021 kan u als eigenaar van een nieuwe zonnepaneleninstallatie niet langer genieten van het voordeel van de terugdraaiende teller. Loop dit voordeel niet mis en vraag tijdig uw offerte aan!

    Akkoord privacybeleid
    Ik heb het privacybeleid gelezen en ga hier mee akkoord