iLubat ok

Vlaamse overheid lanceert simulator thuisbatterij

De Vlaamse overheid heeft een simulator beschikbaar gesteld waarmee zonnepaneleneigenaars de terugverdientijd van de investering in een thuisbatterij kunnen simuleren. De simulator werd ontwikkeld door de onderzoeksgroep EELab/Lemcko (UGent).

De berekeningen gaan uit van zonnepaneleneigenaars in Vlaanderen die vandaag reeds over een digitale meter beschikken. Er wordt gebruik gemaakt van de voorlopige premiehoogte zoals momenteel geldig tijdens de periode 01/04/2021 – 31/12/2021. Verder houdt de simulator rekening met de meest recente informatie met betrekking tot energieprijzen en -tarieven en zal deze worden aangepast aan toekomstige wijzigingen.

‘Objectieve bron van informatie’

Vlaams energieminister Zuhal Demir waarschuwde bij de lancering van de simulator voor installateurs die onrealistische rendementsverwachtingen voor zonnepaneleninstallaties en batterijen naar voor schuiven. “Ik roep alle installateurs aan open, transparant en correct hun potentiële klanten in te lichten”, klinkt het. “Dankzij onze simulator garanderen we alvast een objectieve bron van informatie en hulpmiddel voor talloze zonnepaneeleigenaars.”

U kan de simulator raadplegen via deze link.

[/vc_row]

Profiteren van onze unieke acties?

Vraag uw gratis offerte voor uw zonnepanelenproject aan!

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *