Zon

Versoepeling ‘directe lijn’ tussen energieproducent en -afnemer vanaf 2019

Vanaf 1 januari 2019 wordt het eenvoudiger om een ‘directe lijn’ te realiseren tussen een bedrijf dat hernieuwbare energie produceert en een bedrijf in de buurt dat energie afneemt. 

Zon
Sommige bedrijven hebben wel plaats voor zonnepanelen of een windmolen, maar hebben zelf weinig energieverbruiik. Een rechtstreekse verbinding met een ander bedrijf in de buurt dat die energie afneemt, kan een oplossing bieden. Tot op heden zijn de voorwaarden om een dergelijke ‘directe lijn’ op te zetten heel strikt, waardoor er weinig aanvragen zijn.

Daarom wijzigt de Vlaamse regering op voorstel van Vlaams Energieminister Bart Tommelein het Energiedecreet. Na advies van de Raad van State, keurde de regering het ontwerpdecreet vandaag goed. Vanaf 1 januari 2019 zal een bedrijf dat hernieuwbare energie produceert gemakkelijker een rechtstreekse verbinding kunnen maken met een nabijgelegen afnemer van die energie.

Drempel weggewerkt

“Met deze versoepeling van de wetgeving willen we hernieuwbare energie bij bedrijven en overheden een boost geven”, reageert Vlaams Energieminister Tommelein op zijn officiële website. “We werken zo alweer een drempel weg voor grotere installaties.”

Bron: Tommelein.com, 6 juli 2018

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *