Tommelein

Tommelein formeel: “Nog voor zomer premie voor thuisbatterij”

Eén van de ‘next big things’ in het landschap van de zonne-energie, is batterijopslag. Om de aankoop van dergelijke systemen te promoten, belooft Vlaams minister van Energie Bart Tommelein alvast een premiesysteem voor thuisbatterijen.

“Voor particuliere installaties denk ik dat zo’n systeem er snel zal komen”, zegt Tommelein in Het Belang Van Limburg. “Zo’n batterij bestaat al, maar is nog iets te duur om rendabel te zijn. Dit jaar heb ik alvast een project in de begroting voorzien om de aankoop van thuisbatterijen met een premie te ondersteunen. Als koploper inzake onderzoek en ontwikkeling moet Vlaanderen deze nieuwe technologieën ondersteunen”, besluit de minister.

iLubat

Onlangs bracht minister Tommelein nog een bezoek aan onze partner iLumen, die momenteel de laatste hand legt aan de ontwikkeling van thuisbatterij iLubat.

“De energiesector wordt voortgestuwd door technologie en innovatie. Zonnepanelen en batterijen bijvoorbeeld zijn sinds 2010 driekwart goedkoper geworden, terwijl hun rendement enorm is toegenomen”, reageerde minister Tommelein na afloop van zijn bezoek “Die evolutie zal zich de komende jaren alleen maar doorzetten en Vlaanderen speelt op dat vlak een toonaangevende rol in Europa. iLumen is één van de technologische vernieuwers op de energiemarkt.”

Tommelein iLumen

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Comments (5)

 • van gorp Reply

  ik zie niet in waarom een firma die niet instaat voor de meters ,het spelleke zou meespelen.
  mijns inziens hebben ze er niets bij te winnen,de onzekerheid doet alleen maar meer mensen afhaken.

  11 januari 2019 at 09:48
 • Kris Steenhaut Reply

  Waarop baseert u zich om te stellen dat Futech “het spelletje van de minister meespeelt”?

  .
  Mijn kritiek is gebaseerd op de vaststelling dat Futech klakkeloos de politieke propaganda van de betrokken politiekers reproduceert.
  En derhalve, verre van zich voor zijn klanten in te zetten, meegaat met de misleidingen waaraan de genoemde politiekers zich schuldig maken.

  10 januari 2019 at 11:15
  • Futech Reply

   Beste,

   Met onze nieuwsbrief en onze blog wensen wij ons lezerspubliek een onafhankelijk platform aan te bieden waarop zij op de hoogte worden gehouden van de belangrijkste gebeurtenissen in de zonnepanelensector en hierover kunnen discussiëren. Dit op een zo opjectief mogelijke manier zonder enige politieke vooringenomenheid.

   Zoals u zelf kan vaststellen resulteert dit regelmatig in boeiende discussies, waarvan wij reeds meermaals het kabinet van de bevoegde minister op de hoogte hebben gebracht.

   Vriendelijke groet,

   Thomas Voets
   Marketing & Communicatie
   Futech

   10 januari 2019 at 11:32
 • Kris Steenhaut Reply

  Inmiddels is de zomer goed en wel voorbij.
  Uiteraard is er van een premie in dit verband in de verste verte geen sprake, maar slechter nog, het opdringen van de digitale meters hangt ons nog steeds als een zwaard van Damocles boven het hoofd.
  “Veel beloven en weinig geven doet de zotten in vrede”, aldus blijkt lapzwans Tommelein te denken. Nu ja, van een politieker mag en moet men zulks verwachten, maar dat men bij Futech dit spelletje meespeelt moet zonder meer bedenkelijk worden genoemd.

  3 oktober 2018 at 09:26
  • Futech Reply

   Geachte heer Steenhaut,

   Bedankt voor uw bericht.

   Waarop baseert u zich om te stellen dat Futech “het spelletje van de minister meespeelt”?

   Met onze nieuwsbrief trachten wij enkel op een objectieve manier aan ons lezerspubliek mee te geven wat er in de sector van de zonnepanelen gebeurt, zonder hierbij politieke standpunten in te nemen.

   Vriendelijke groet,

   Thomas Voets
   Marketing & Communcatie
   Futech

   3 oktober 2018 at 11:12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *