Indupol

Sectorfederatie reageert op Vlaams regeerakkoord: “Mag het wat meer zijn?”

Onlangs werd er een Vlaams regeerakkoord gesloten. Sectorfederatie Techlink vraagt in een persbericht naar een ambitieuzer beleid met betrekking tot de energietransitie.

“In het Vlaams regeerakkoord is er geen werk gemaakt van lastenverschuiving van elektriciteit naar fossiele brandstoffen”, klinkt het. “Dit had een duidelijk positief signaal gegeven aan groene warmtebronnen zoals warmtepompen en zonneboilers, en het voor consumenten zonneklaar gemaakt dat de keuze voor groene warmte ook economisch het meest rendabel is.”

Nog vindt Techlink het ‘totaal onlogisch’ dat de ambities voor hernieuwbare energie duidelijk niet in lijn liggen met de Europese doelstellingen (25% in 2030).

Onzekerheden rond PV

“Wat betreft zonne-energie is de hamvraag hoe de Vlaamse Regering denkt 6,7 GW geïnstalleerd vermogen te halen als ze geen enkele PV-bevorderende maatregel neemt, maar integendeel heel wat onzekerheiden creëert. Men wil het vermogen aan zonnepanelen meer dan verdubbelen, maar faseert tegelijkertijd de steun arbitrair uit. Het niet toekennen van steun bij negatieve prijzen betekent de facto voorrang voor kernenergie tegenover hernieuwbare energie.”

2050

Tegen eind 2019 zou de Vlaamse regering een lange termijnstrategie 2050 uitwerken waaronder ook hernieuwbare energieproductie, energie-efficiëntie, innovatie en energiekosten vallen.

“Deze lange termijndoelstellingen zijn cruciaal om een stabiel kader te bieden aan de installatiesector om in te werken de komende jaren. Momenteel blijven we op onze honger zitten”, besluit Techlink haar persbericht.

Het volledig persbericht van Techlink kan u hier raadplegen.

Bron: Techlink, Installatiesector reageert op Vlaams regeerakkoord

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *