zonnepaneel op dak

POLL – Zonnepanelen verplicht in elke nieuwbouwwoning?

Opvallend nieuws uit de Verenigde Staten. In Californië worden zonnepanelen vanaf 2020 verplicht bij elke nieuwbouwwoning. Het is de eerste Amerikaanse staat die deze maatregel invoert.

zonnepaneel op dak

Het initiatief om zonnepanelen te verplichten op elke nieuwbouwwoning kadert in het ambitieuze milieubeleid van Californië. De staat hoopt tegen 2030 de helft van zijn elektriciteit uit duurzame bronnen te halen. Eind vorig jaar was dat ongeveer 30 procent.

Naar verluidt levert de maatregel een milieuwinst op die vergelijkbaar is met 115.000 auto’s van de weg te halen. “We kunnen onze inwoners niet meer in huizen laten wonen die gelijk staan aan benzineslurpers”, reageert een woordvoerder van de staat Californië.

Tegenstanders wijzen dan weer op de impact van de zonnepanelen op de prijs van nieuwbouwwoningen op een reeds overspannen huizenmarkt.

Poll

En u? Ziet u wel iets in een verplichting van zonnepanelen bij nieuwbouwwoningen in Vlaanderen? Waarom wel, waarom niet? Neem deel aan de poll van onze partner iLumen en geef ons uw mening!


Bron Nieuwsbericht: De Morgen, 10 mei 2018

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *