Eandis Infrax

POLL – Is de samensmelting van Infrax en Eandis tot Fluvius een meerwaarde?

Met ingang van 1 juli 2018 zullen de Vlaamse netbeheerders Infrax en Eandis een fusie aangaan tot Fluvius. De samenvoeging zou jaarlijks minstens 100 miljoen aan kostenbesparingen moeten opleveren. Bijgevolg zou de stroomfactuur minstens met drie procent dalen.

Eandis Infrax
Lagere energiefactuur?

Het doel van de fusie is ervoor te zorgen dat er op Vlaams niveau nog maar één werkmaatschappij met duidelijk afgelijnde taken overblijft. Zo blijven de elf lokale distributienetbeheerders nog wel bestaan, maar krijgen zij één overkoepelende structuur. De werking daarvan moet aanzienlijk goedkoper worden dan het huidige systeem.

“Het energielandschap is momenteel een warrig kluwen dat te veel geld kost”, reageerde Vlaams Energieminister Bart Tommelein eerder in De Morgen. “Het einddoel is een lagere energiefactuur voor de verbruikers.”

Poll

En u? Ziet u  een meerwaarde in de samensmelting van Infrax en Eandis tot Fluvius? Neem deel aan de poll van onze partner iLumen en geef ons uw mening!

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Comments (2)

 • Piet Surinx Reply

  Volledig akkoord met André, maar er wordt ons gevraagd naar ja of nee voor die fusie, terwijl wij uiteindelijk niet of nauwelijks geïnformeerd zijn!! Wat betekent die fusie uiteindelijk?? En die winst, afwachten geblazen! De kosten van de verandering, de afvloeiingen en ….???

  27 juni 2018 at 10:39
 • ANDRE Reply

  als die 100 miljoen weer niet in de verkeerde pot terecht komt zoals gewoonlijk
  groter groter grootst en de miserie begint

  27 juni 2018 at 09:43

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *