iLubat

POLL – Hoe zou u batterijopslagsystemen voor zonne-energie subsidiëren?

Eén van de meest brandende thema’s in de zonnepanelensector is batterijopslag. Ook onze partneronderneming iLumen ontwikkelde met thuisbatterij iLubat een batterijopslagsysteem. Vlaams energieminister Bart Tommelein beloofde alvast dat dergelijke systemen in de nabije toekomst gesubsidieerd zullen worden.

“Voor particuliere zonnepaneleninstallaties zal er snel een premiesysteem komen”, bevestigde Tommelein onlangs in Het Belang Van Limburg. “Ik heb dit jaar een project in de begroting voorzien om de aankoop van thuisbatterijen met een premie te ondersteunen. Als koploper inzake onderzoek en ontwikkeling moet Vlaanderen deze nieuwe technologieën ondersteunen”, aldus de minister.

Poll

En u? Ziet u graten in een subsidie voor particuliere batterijopslagsystemen voor zonne-energie? Indien ja, in welke vorm? Neem deel aan onze poll en geef ons uw mening!

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Comments (4)

 • Ludo Reply

  Tot nu al 10 jaar productie met elk jaar afgave van 100 tot 250 kWh gratis aan netverdeler,wat geeft dit aan totaal voor alle privé gebruikers?

  12 juni 2019 at 13:54
  • Jean Reply

   zonnepaneeleigenaars die teveel stroom produceren dan ze verbruiken op een jaar hoeven niet perse de teveel geleverde stroom te verliezen. Je hoeft alleen ieder jaar het moment afwachten dat je meter de 0( verbruik) benadert. Op dat moment verander je van energieleverancier waarbij je telkens de voordeligste kiest voor een nieuw jaar. Zo vermijd je dat je meter te ver onder 0 gaat en je verliest geen stroom en bovendien kan je steeds de voordeligste tarieven zoeken. Met een terugdraaiende teller is dit gemakkelijk: je hoeft maar 1 cijfer in de gaten te houden. Met een digitale meter moet je dus wachten tot het moment dat de injectie op jaarbasis gelijk wordt aan de afname. Voor de eerste keer dat je dit doet met de digitale meter mag je niet vergeten het saldo van je vorige meter bij te tellen.

   1 september 2019 at 14:47
 • Beelen Reply

  Een premie voor een batterij is een goed initiatief want tot op heden wordt men eerder gestraft voor het bezit van zonnepanelen eerder dan beloond gezien er prosumententarief moet betaald worden. Een combinatie van premie EN afschaf van dit prosumententarief zou zeker waardevol zijn voor de toekomst van duurzame energie. De individuele bijdrage tot een beter klimaatbeleid zou dan zeker de moeite waard zijn en veel meer mensen aansporen om ook zelf iets bij te dragen aan het behoud van onze aarde

  21 maart 2019 at 11:34
 • Devadder Dominique Reply

  Een premie voor een batterij is een goed initiatief want tot op heden wordt men eerder gestraft voor het bezit van zonnepanelen eerder dan beloond gezien er prosumententarief moet betaald worden. Een combinatie van premie EN afschaf van dit prosumententarief zou zeker waardevol zijn voor de toekomst van duurzame energie. De individuele bijdrage tot een beter klimaatbeleid zou dan zeker de moeite waard zijn en veel meer mensen aansporen om ook zelf iets bij te dragen aan het behoud van onze planeet.

  31 januari 2019 at 12:25

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *