Energiefactuur

Politiek reageert op nieuwe prijsstijging energiefactuur: “Eruit halen wat er niet in thuishoort”

De energieprijs is de voorbije maanden gevoelig gestegen. En het ziet er nog niet meteen naar uit dat er een einde komt aan de prijsstijgingen. Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten reageert.

Energiefactuur

“De energiefactuur is te hoog. Het is niet logisch dat je voor dezelfde energie bij ons meer betaalt dan in het buitenland”, zegt Rutten in De Zevende Dag. “Er moet dringend eens bekeken worden wat in die factuur zit. Wat er niet in thuishoort, moeten we eruit halen. Dan kunnen de kosten naar omlaag.”

Met haar uitspraak verwijst Rutten onder meer naar distributiekosten, isolatiepremies en kosten voor dienstverlening, zoals straatverlichting. De prijs van elektriciteit maakt namelijk maar voor ongeveer 20% deel uit van de energiefactuur. De rest zijn allerhande heffingen. “Wat er wel in thuishoort, dat is je verbruik. Dat heb je zelf in de hand”, vindt Rutten.

Toveren

Een btw-verlaging van 21 naar 6%, zoals SP.A voorstelt, is voor Rutten niet aan de orde. “Ik laat alle mogelijkheden open, maar laat ons niet holderdebolder honderden miljoenen zomaar in één keer gaan toveren”, klinkt het.

Bron: VRT Nws, 30 september 2018

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *