Noordzee

Ook Belgische regering geeft groen licht voor zonnepanelen in Noordzee

Eerder kon u lezen dat het Nederlandse consortium Oceans of Energy een ‘zonnefarm’ van 2.500 vierkante meter in de Noordzee zal plaatsen. Intussen gaf ook de Belgische regering zijn fiat voor drijvende zonne-energie in de Noordzee.

Noordzee

Zo meldt De Tijd dat in 2020 de eerste drijvende zonnepanelen voor de Belgische kust zullen worden geïnstalleerd. Het betreft een kleinschalig proefproject. “De Noordzee heeft het potentieel een heuse zonneboerderij te worden”, reageert staatssecretaris Philippe De Backer. Eén van de mogelijke locatie is in de nabijheid van de windmolenparken in Zeebrugge.

Hoog rendement

Naar verluidt zouden de zonnepanelen niet zichtbaar zijn vanop het strand. Het rendement van de panelen in zee zou in principe hoger moeten liggen dan zonnepanelen op uw dak. Er zijn namelijk meestal minder wolken op zee terwijl de panelen in een koude massa liggen, waardoor ze beter functioneren dan op daken waar de temperatuur snel kan oplopen.  Ook is er op zee meer reflectie van het water naar de wolken en terug.

Bron: De Tijd, 16 februari 2018

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *