zonnepaneel op dak

Meer dan 5.000 zonnepaneleneigenaars laten geld liggen

5.383 eigenaars van zonnepanelen die recht hebben op groenestroomcertificaten, hebben zich nog altijd niet opnieuw geregistreerd bij hun distributienetbeheerder. Daardoor krijgen ze geen vergoeding voor hun groene stroom. Dat blijkt uit cijfers van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein.

zonnepaneel op dak

Momenteel zijn er 297.206 geregistreerde eigenaars van installaties van zonnepanelen in Vlaanderen. Dat zijn alle installaties, ook die waar je geen groenestroomcertificaten voor krijgt. Installaties die dateren van voor 14 juni 2015 hebben nog recht op groenestroomcertificaten. Daarna is dat systeem alvast voor kleine installaties afgeschaft.

Netbeheerder

Probleem is dat sinds 14 november 2016 niet meer de Vlaamse energieregulator VREG maar wel distributienetbeheerders als Infrax het aanspreekpunt zijn voor eigenaars van zonnepanelen. De eigenaars moeten zich opnioeuw registreren en dat heeft niet iedereen gedaan.

“Ze moeten zich bij ons melden met hun code die ze indertijd hebben gekregen via brief of mail”, zegt Björn Verdoodt, woordvoerder van Infrax. “Als ze die code niet meer hebben, kunnen ze die via hun PVZ-nummer en hun adres opnieuw opvragen. Dat kan via onze infolijn of via onze website.”

Stappenplan

Futech ontwikkelde onlangs een stappenplan waarmee u uw zonnepaneleninstallatie op een eenvoudige manier kan aanmelden bij uw netbeheerder. U kan dit document 3 raadplegen.

Bron artikel: Het Belang Van Limburg, 22 augustus 2018

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *