Ismaël Ben-Al-Lal quote

Jonge bedrijfsleider Ismaël Ben-Al-Lal: “Kansen zijn er altijd” (interview Radio 2)

België telt veel jonge CEO’s. Dat blijkt uit een onderzoek van een internationaal headhuntersbureau. Radio 2 Limburg belde met Ismael Ben-Al-Lal van Futech, een Limburgs bedrijf dat zich bezig houdt met zonnepanelen en duurzame energie. Hij startte het bedrijf meteen na zijn studies op.

Wie ondernemen zegt, heeft het meteen ook over durf en dat beaamt Ismaël: “Er zijn altijd redenen om iets niet te doen maar de sprong wagen naar het bedrijfsleven is het zeker waard.”  Ismaël Ben-Al-Lal richtte het bedrijf Futech meteen na zijn ingenieursstudies op en heeft daar geen spijt van. “Je hoort vaak van mensen die in een bepaalde carrière zitten dat ze het anders hadden aangepakt als ze de tijd zouden kunnen terugdraaien.  Soms moet je gewoon proberen je dromen waar te maken.  Ik was bezig met duurzame energie en zoveel jaren later ben ik er nog altijd mee bezig, nu met een bedrijf met redelijk wat personeel.”

Solar Race

De interesse voor duurzame energie werd stevig aangewakkerd toen Ismaël tijdens zijn studiejaren mocht meewerken aan zonnewagens voor de Solar Race in Australië. Die passie heeft hem nog altijd niet losgelaten. “We gaan in Zolder een Europese zonnewagenrace organiseren.  Zo hou ik ook voeling met de nieuwe lichting en hun frisse ideeën.  Dat neem ik dan weer mee naar mijn bedrijf.”

Beluister hier het volledige interview.

Bron: Radio 2.be

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *