Indupol

Enorme groei sector zonne-energie ook voelbaar op aandelenmarkt

Eerder kon u lezen dat er afgelopen jaar wereldwijd in geen enkele andere energiebron zoveel werd geïnvesteerd als in zonnepanelen, namelijk 130,8 miljard euro. Volgens een recent uitgebracht rapport van de Verenigde Naties is zonne-energie dan ook de energiebron van de toekomst.

Indupol
Eén van de redenen voor de massale investeringen in zonne-energie is de dalende productiekost, die op zijn beurt dan weer wordt veroorzaakt wordt door door voortdurende innovatie. Het is dan ook de verwachting dat elektriciteit uit zonnepanelen over twee jaar overal ter wereld goedkoper zal zijn dan energie uit fossiele brandstoffen, zoals bijvoorbeeld aardolie.

Aandelenmarkt

Het Internationaal Energie Agentschap verwacht dan weer een groei van de zonnepanelenmarkt van 136% tot 2023.  Ook opvallend: Trend Zonne-energie, 15 toonaangevende internationale aandelen in zonne-energie (vb. producenten van zonnecellen, omvormerfabrikanten en ontwikkelaars en beheerders zonneparken), van Trend Invest klokte in 2017 op de aandelenmarkt af met een groei van maar liefst 45,1%.

Bron: beursduivel.be

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *