Vlaamse Energienorm moet bedrijven concurrentieel houden en energiefactuur gezinnen onder controle houden

Afgelopen week heeft de Vlaamse regering de decretale basis voor de energienorm vastgelegd. “We houden woord, de Vlaamse regering zet het energiepact om in concrete actie”, reageert Vlaams Minister van Energie Bart Tommelein tevreden.

Energiefactuur

Met betrekking tot de energienorm werd bekend dat het gewestelijke deel van de energiefactuur, zeker voor energie-intensieve bedrijven, niet significant hoger mag liggen dan in de buurlanden. Concreet gaat het over de distributienettarieven en de bijdragen voor groene energie. Ook met de gezinnen houdt de Vlaamse regering rekening. Zo mag de energiekost geen substantieel negatief effect hebben op de koopkracht.

Ongelijkheid verkleinen

In het Energiepact werd opgenomen dat de vier regulatoren voor energie (de federale en de drie gewestelijke) samen een studie moeten opleveren om de evolutie van de elektriciteitsprijzen voor de verschillende sectoren te monitoren. De Vlaamse regering zal op basis van die studie beslissen welke maatregelen ze kan nemen om de ongelijkheid te verkleinen.

“We zetten vandaag de eerste stap in de uitvoering van het energiepact”, zegt minister Tommelein. “We willen ervoor zorgen dat onze bedrijven concurrentieel kunnen blijven met onze buurlanden. Tegelijk houden we de energiefactuur voor de burgers onder controle.”

Bron: officiële website Bart Tommelein

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Comment (1)

  • Krisje Reply

    Weer maar eens een studie bij, op onze kosten uiteraard. En verder niets dan gebakken lucht zoals “… Tegelijk houden we de energiefactuur voor de burgers onder controle”. Man, man, man!!! Intussen weten we maar al te goed hoe de ovld met haar ministers “de prijzen onder controle houdt”.

    28 juni 2018 at 01:52

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *