terugdraaiende teller foto

Bereken zelf uw compensatie voor verdwijnen terugdraaiende teller

Het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap heeft een calculator gelanceerd waarmee Vlaamse zonnepaneleneigenaars kunnen berekenen op welke retroactieve investeringspremie – oftewel compensatiepremie – zij recht hebben.

De calculator is ontwikkeld voor zonnepaneleneigenaars die al in 2021 of in ieder geval voor eind 2025 over een digitale meter beschikken. Deze berekening die met de tool gemaakt kan worden, is indicatief en onder voorbehoud van definitieve goedkeuring van de regelgeving door de Vlaamse regering.

5 procent rendement

De Vlaamse regering heeft besloten dat zonnepaneeleigenaars eenmalig een compensatie krijgen, omdat het overgangsregime is vernietigd. De getroffen gezinnen krijgen een eenmalige financiële compensatie die overeenkomt met een rendement van 5 procent op een gemiddelde investering. Zonnepaneeleigenaars komen alleen in aanmerking voor de compensatie als ze hun investering nog niet voldoende terugverdiend hebben. De maximale compensatie bedraagt 4.360 euro, maar er zijn ook zo’n 200.000 eigenaren die geen compensatie krijgen.

De simulator van de VEKA kan hier geraadpleegd worden.

Bron: Solarmagazine.nl, 24 februari 2021

Meer van dit soort nieuws ontvangen?

Schrijf u gratis in op onze nieuwsbrief

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *