Premies en voordelen

Warm water voor huishoudelijk gebruik is de op één grootste energieverbruiker in een gemiddeld huishouden. Met een investering in zonnecollectoren kan u op jaarbasis dus honderden euro’s besparen!

Bovendien heeft u als eigenaar van een zonneboiler bovendien recht op een aantal premies die worden toegekend. Dankzij deze subsidies verkleint uw investeringsbedrag en zal de installatie bijgevolg sneller terugverdiend zijn.

Zonneboiler Futech

Premie netbeheerder

De premie van uw netbeheerder Infrax of Eandis (afhankelijk van uw locatie) bedraagt 550 euro per m² actieve oppervlakte, weliswaar met een maximum totaalbedrag van 2.750 euro en maximaal 40% van de factuur. Dit bedrag wordt uiterlijk binnen 6 maanden na de aanvraag op uw rekening gestort.

Het is wel belangrijk te vermelden dat om in aanmerking te komen voor deze premie, uw woning vóór 1 januari 2014 op het elektriciteitsnet aangesloten diende te zijn of dat uw bouwaanvraag was ingediend vóór deze datum.

Vanaf 1 juli 2017 zal de aannemer ook een certificaat van bekwaamheid moeten hebben. De Vlaamse regering moet die hervorming wel nog definitief goedkeuren.

Wanneer u uw zonneboiler bij Futech Home koopt hoeft u zelf niets te doen. Wij vragen de premie voor u aan!

Premie gemeente

Mogelijk kent ook uw gemeente een bepaald subsidiebedrag toe voor uw investering in een zonneboiler. In sommige gemeenten kan dit bedrag zelfs oplopen tot 750 euro.

Wilt u nagaan of uw gemeente ook een premie toekent? Surf dan naar www.energiesparen.be ! U dient enkel uw postcode in te geven en de categorie ‘zonneboiler’ aan te vinken.


Renovatiepremie

Renovatiepremie

Uw investering in een zonneboiler komt ook in aanmerking voor een Renovatiepremie van de Vlaamse Overheid.

Het bedrag van deze premie bedraagt 20% of 30% van de goedgekeurde facturen, maar u kijkt best zelf na of u voor de premie in aanmerking komt aangezien er tal van factoren belangrijk zijn zoals uw inkomen, de leeftijd van uw huis, renovaties die in het verleden plaats vonden of in de toekomst zullen gebeuren,…

Sinds 1 november 2015 kunt u opnieuw een renovatiepremie aanvragen. De voorwaarden kan u hier terugvinden.


Vraag een gratis offerte aan
ZonnepanelenZonneboilerOnderhoud zonneboilerHulp bij schade of verhuisAanvullende diensten